Home > Ubuntu Unable > Error Initializing Camera: -53: Could Not Claim The Usb Device

Error Initializing Camera: -53: Could Not Claim The Usb Device

Contents

Why is this 'Proof' by induction not valid? share|improve this answer answered Mar 24 '13 at 10:35 Stefan 12619 This workaround works for me on a Lenovo x131e, running 64 bit, 12.10. and also can confirm it worked just fine in Ubuntu 13.10. $gvfs-mount -lo Drive(0): INTEL SSDSA2BW160G3L Type: GProxyDrive (GProxyVolumeMonitorUDisks2) Drive(1): Optiarc DVD RW AD-7930H Type: GProxyDrive (GProxyVolumeMonitorUDisks2) Drive(2): INTEL SSDSC2CW240A3 Type: The work-around is posted: http://www.ubuntugeek.com/some-of-known-ubuntu-904jaunty-jackalope-bugs-with-workarounds.html For me, it didn't auto-mount after this, but it was accessible. Source

Mark as duplicate Convert to a question Link a related branch Link to CVE Duplicates of this bug Bug #1301840 Bug #1311953 Bug #1329150 You are not directly subscribed to this What is the determinant? Thanks! Monitor_Inc (bobdharris) wrote on 2014-05-13: #27 Exactly the same diagnostics as #20 (Nishimura) with a Nexus 4.

Error Initializing Camera: -53: Could Not Claim The Usb Device

I installed gphoto2 through command line. Do (did) powered airplanes exist where pilots are not in a seated position? Workaraound: Get USB-ID with lsusb.

No, thanks "Error initializing camera: -53: Could not claim the USB device" John Hupp lubuntu at prpcompany.com Thu Sep 25 17:21:47 UTC 2014 Previous message: "Error initializing camera: -53: Could not Join Date Nov 2007 Beans 54 Re: Unable to mount DIgital Camera Originally Posted by malathion Please post the output of this command: Code: sudo fdisk -l Disk /dev/sda: 80.0 GB, Launchpad Janitor (janitor) wrote on 2014-04-03: #11 Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users. When i try to connect through USB i get the error as "Unable to mount Canon Digital Camera".

Can confirm that this bug affects both of our cameras: Nikon CoolPix L25 Fuji Finepix AV100 anewguy (anewguy) wrote on 2014-05-13: #26 Same problem with kodak C182. Gphoto2 rich painter (painterengr) wrote on 2015-05-22: #93 I would like to join in by reporting that my Canon PowerShot SX20IS will also not function on the USB for my Lenovo T530 I don't know why it seems to not mount following the MTP error - my novice knowledge thought that MTP was for tablets, MP3 players, etc. - didn't know that included https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1003745 Its working well for me in 12.04.

See https://wiki.ubuntu.com/Testing/EnableProposed for documentation how to enable and use -proposed. Hope that will help you. The college in 'Electoral College' What's the meaning of "farmer by trade"? It seems this bug is connected to just Canon now as the reports above seem to fix the others.

Gphoto2

This is a regression since Saucy. https://bugs.launchpad.net/bugs/1296275 Screenshot instructions: Windows Mac Red Hat Linux Ubuntu Click URL instructions: Right-click on ad, choose "Copy Link", then paste here → (This may not be possible with some types of Error Initializing Camera: -53: Could Not Claim The Usb Device On my computer I had a while ago, still with Ubuntu on it, that's all I had to do to mount it. my Nikon is found just like a removable disk.

Launchpad Janitor (janitor) wrote on 2014-06-24: #84 This bug was fixed in the package libgphoto2 - 2.5.3.1-1ubuntu2.2 --------------- libgphoto2 (2.5.3.1-1ubuntu2.2) trusty-proposed; urgency=medium * Add debian/libgphoto2-6.udev: Provide rule for generic "PtP device" this contact form In 8.10 I was able to access the camera in Nautilus and this is my preferred way because then I can make directories and store other files on my card." Anything Coolpix 4600 (ptp) Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 You can find my post on ubuntuforums http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1210248 A partial quote from the post: "When connecting my powershot A520 then Nautilus pops up with the following error message: ------ The folder

It requires manual mounting/unmounting the device, (which is done in two clicks) but then everything should be as fast and easy as accessing a normal folder. What's the best available >> solution? >> >> > > > -- > Regards > > -------------- next part -------------- An HTML attachment was scrubbed... Aside from the obvious hardware differences: * My desktop is running amd64 Ubuntu vs. have a peek here Could you run "gvfs-mount -lo", connect your camera and copy the output?

User contributions on this site are licensed under the Creative Commons Attribution Share Alike 4.0 International License. Not the answer you're looking for? Turns out the package doesn't work for me but the fix from #44 does.

Adv Reply December 6th, 2008 #3 malathion View Profile View Forum Posts Private Message A Carafe of Ubuntu Join Date Nov 2007 Location Bloomington, IN Beans 119 DistroUbuntu 9.04 Jaunty

Can you please open a new bug about this? I used this command - *gphoto2 --auto-detectI got output as "USB PTP Class Camera usb:003,006" When i run "gphoto2 --summary" commandI get Could not find the requested device on the USB You seem to have CSS turned off. Where should a galactic capital be?

The Anti-Santa: Dealing with the Naughty List Why is Titanic's Astor asking if Jack is from the Boston Dawsons? GNOME Bug Tracker #728205 URL: The information about this bug in Launchpad is automatically pulled daily from the remote bug. Rapid Photo Downloader (Doesn't detect the camera when it is unmounted) Can't import photo's when mounted 5. Check This Out Looking in syslog I see it recognizes the camera but then fails saying the device is not an mtp.

I've checked the #44 above and done it and besides that the packge looked correct anyways before I opened it. Thanks in advance. If gphotofs worked /tmp/camera/ should now be connected to your camera (check using either the terminal or nautilus). Huzzah.

if camera is mounted, then gphoto2 --summary fail (see GPhotoError-logfile.txt) 3. In US, is it a good idea to hire a tax consultant for doing taxes? URL: Previous message: "Error initializing camera: -53: Could not claim the USB device" Next message: "Error initializing camera: -53: Could not claim the USB device" Messages sorted by: [ date This means that whatever files I've placed on the card are not accessible anymore unless it is an image file or video.

Martin Pitt (pitti) wrote on 2014-06-11: Re: [Bug 1296275] Re: PTP Cameras not working on 14.04, works flawlessly on 12.04 #55 Hello T_W, T_W [2014-06-11 2:12 -0000]: > Proposed work-around in I use ubuntu 12.04. I hope with the next 13.04 version they will fix this annoying problem. gtkam reports the proper model is detected but reports "cannot initialize it" gnome3 automounts it on the desktop which when double clicked the contents are empty.

Please don't fill out this field. I'm getting an error : Could not claim USB Device (-53). idVendor=04a9, idProduct=31f7 mount shows: gvfsd-fuse on /run/user/1001/gvfs type fuse.gvfsd-fuse (rw,nosuid,nodev,user=myuser) ls of /run/user/1001 shows: d????????? ? ? ? ? ? It works fine here.

anewguy (anewguy) wrote on 2014-06-19: #81 Additional: I added the udev rule back in as it did not get installed with the download. I uploaded an updated SRU to fix this. Related 4Canon IXUS 155 camera no longer found when connected to USB after update to 14.040Web cameras fails under 14.04 with usb20Ubuntu won't detect digital camera2unable to mount Discovery Kids Camera0Cannot Two for the Canon Powershot G1, both with matching contents.

However, I switched to 64-bit 12.04 a while back, and since then, connecting the camera just brings up a simple dialog: Unable to mount Canon Digital Camera Error initializing camera: -1: Once in PCManFM, one can eject/unmount any of the filesystems displayed for the camera, and it will unmount all of them. Please help us by testing this new package. Is there a non-medical name for the curve where index finger and thumb meet?